Petek-temizleme-Hizmetleri

Kombi Petekleri Isıtmıyorsa Neler Yapılır

Kombilerde en büyük sıkıntı kombilerin petekleri ısıtmaması sorunudur. Bu soruna açıklık getirmek için uzmanlarla görüştük. Kombi uzmanları kombilerin petekleri ısıtmama sorununu şu şekilde açıklamaktadır: Kombi bakımı yılda 1 kez, kalorifer petekleri ise 2 yılda 1 bakımı yapılır. İhmal edilen bakımlar sonucunda genelde kombilerin kalorifer peteklerini ısıtmama sorunu meydana gelmektedir. Kombiler kaloriferi ısıtmıyorsa bu durumun nedeni kombi kaynaklı olabileceği gibi kalorifer tesisatından da kaynaklanabilir. Kombi petekleri ısıtmıyorsa kombi pompasından kaynaklı bir sorun olabilir.

 

Kombi pompası kalorifer tesisatı içindeki suyun devir daimini sağlar. Kombi bakımı düzenli yapılmadığı zaman kombi pompası zamanla bu suyu pompalamakta zorlanır. Sıcak suyu pompalayamadığı için kombi petekleri ısınmaz. Kalorifer tesisatının kombiye uygun olmaması durumunda da kombi petek ısınmama sorunu görülür. Kombi taktırılırken mekanik hesaplamalar yapılır. Kombiye uygun kalorifer tesisatı belirlenir. Kalorifer peteği ısınmıyorsa kombiniz kalorifer tesisatına uygun olmayabilir.

 

Kombinizde bir sorun yoksa sorun tesisat kaynaklıdır. Kalorifer borularınız tıkanmış olabilir. Şebeke suyunun aşırı kireçli olması durumunda kireçli su kalorifer borularında birikip bu boruların tıkanmasına neden olabilir. Kalorifer borularının içinde biriken kireç zamanla suyun devir daim yapmasını engelleyerek suyun akış hızını zayıflatır. Müdahale edilmeyen kireç zamanla boruları tıkar ve peteklerin ısınmasını engeller. Tıkanıklığın olduğu yerdeki kalorifer petekleri ısınmaz.

 

Kombi petekleri ısınmıyorsa kombi petek yolu temizliğini yaptırmalısınız. Petek temizliği için evde tadilat ortamı oluşturulmaz. Petek temizliği için basınç makinesi kullanılır. Basınç makinesi peteklerde biriken kireç tabakasını söker. Böylece peteklerde sıcak su akışı hızlanır. Boruların içi ilk döşendiği gibi temizlenmiş olur. Bu durum size yakıttan tasarruf sağlar.

 

Peteklerin altı ısınmıyorsa petek içinde tortu oluşmuş demektir. Kalorifer tesisatı içindeki su zamanla peteklerin iç çeperini aşındırır. Bu aşınma sonucu petek dibinde tortular birikir. 2 yılda bir yapılan petek temizliği bu sorunların görülmesini zorlaştırır. Uzun süre petek temizliği yapılmadığı zaman bu sorunla çok sık karşılaşabilirsiniz. Kalorifer petek ısınma sorununu çözmek için kaloriferlerin bakım ve onarımlarını zamanında yaptırmaya özen göstermelisiniz.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.